Sałatka z krewetkami to prosty i szybki sposób na przygotowanie pysznego jedzenia. To doskonała propozycja na szybki, lekki obiad, czy też kolację.

Składniki:

krewetki: 20 szt.
bukiet sałat Toppo: 1 opakowanie
sok z limonek: 3 szt.
tarty imbir: 1 łyżka
oliwa z oliwek Primadonna: 5 łyżek
miód: 0,5 łyżeczki
sól Castello: do smaku
pieprz Mikado: do smaku

Sałatka:

Rozgrzewamy olej na patelni.
Krewetki smażymy ok. 2 min na rozgrzanej patelni.
Sos

Oliwę mieszamy z sokiem z limonek, imbirem, miodem, solą i pieprzem.
Krewetki zalawamy sosem i wkładamy do lodówki na ok. 15 min.
Jak podawać

Podajemy z bukietem kolorowych sałat.

add comment